Rye Kraftvarmeværk A.m.b.a

Rye Kraftvarmeværk

Rye Kraftvarmeværk ligger i Gl. Rye og blev indviet i 1996.  Varmeværket er opstået som et ”barmarksprojekt” og har et komplet fjernevarmesystem med såvel central, ledningsnet samt husinstallationer. 

Da bygningen i sin tid blev opført, var der fokus på at arkitekturen inkl. materialer skulle tage mest muligt hensyn til naturen i området, hvilket man tydeligt kan se på billederne er lykkedes. 

Da Rye Krafvarmeværk har fokus på at levere så ”grøn varme” som muligt valgte man i 2020 at få installeret et solcelleanlæg på taget af kraftvarmeværket. Derudover har man suppleret varmeværkets gasmotorer med en grundvandsvarmepumpe og et solvarmeanlæg. 
Solcelleanlægget har en samlet effekt på 29,7 kWp er opbygget af 66 stk. 450 Wp solcellemoduler fra Longi (type LR6-72-HPH 450 M). Der er installeret 2 stk. 12,5 kW Fronius Symo invertere (type Symo 12.5-3-M). Anlægget er placeret ovenpå hovedbygning og bygning for vandrensning.

Med valget af et solcelleanlæg fra Phønix Tag Energi har man videreført tankerne om at tage hensyn til bygningernes udseende, da solcelleanlægget er monteret med den patenterede PWP montageløsning, hvor solpanelerne monteres parallelt med tagfladen og dermed ikke er synligt nedefra. Ved at anvende PWP montagesystemet, som er en klæbeløsning, undgik man også at skulle gennembryde tagmembranen ved montagen af solcelleanlægget. En anden vigtig årsag til valget af løsningen fra Phønix Tag Energi var anlæggets forholdsvis lave vægt, der ikke påvirker taget statisk.
 

Rye Kraftvarmeværk
Rye Kraftvarmeværk