Tagarealer med lav hældning kan sagtens inddrages til produktion af solenergi, så længe man blot anvender den rigtige montageløsning. Solcellerne kan monteres, så de ligger helt fladt på taget, eller de kan monteres med en hældning. Imidlertid er der aspekter ved de forskellige monteringsmetoder, som bør overvejes, inden man går i gang med at montere solceller på et fladt tag.
Solceller er en vedvarende energiform, som på relativt få år har undergået en markant udvikling – ikke kun hvad angår montagemuligheder, men også etableringsomkostninger. Tidligere var prisen på et solcelleanlæg så høj, at man typisk søgte at ”tjene udgiften ind” ved kun at placere solpanelerne på tagflader, der havde den optimale hældning i forhold til stråleindfald, skygge og lignende. På den måde kunne man sikre, at solcelleanlægget altid producerede den størst mulige mængde energi.
Der er sket meget på området siden. Om end en vinkling af solpanelerne på cirka 35 grader stik syd stadig er den placering, som alt andet lige vil resultere i flest kilowatt, så har teknologiske fremskridt og lavere produktionsomkostninger gjort det muligt at montere solceller på flade tage og tagarealer med lav hældning, uden at gå på kompromis med energiproduktionen.
I det hele taget er det de færreste bygninger, der er orienteret så optimalt, at et solcelleanlæg altid kan placeres helt perfekt i forhold til solens stråler. Generelt vil et sydvendt anlæg dog føre til maksimalproduktion af energi, særligt ved middagstid og i de lyse dagtimer. Et fladt tag kræver imidlertid, at monteringen af solceller gribes lidt anderledes an, da lav hældning kan reducere energiproduktionen med op til 10 procent.