Poul Munk Bilhus

Poul Munk bilhus

Bilhuset Poul Munk A/S i Silkeborg har fået en ny 816 kvadratmeter stor tilbygning i 2 etager, hvor Phønix Tag Energi har monteret et solcelleanlæg med 110 solcellepaneler, som årligt er estimeret til at levere mere end 25.000 kWh. Phønix Tag Århus A/S har leveret tagdækningen på bygningen, og solcellerne er monteret med det patenterede PWP montagesystem. 

Den nye tilbygning indeholder bilhusets karrosseriværksted og klargøringscenter, ligesom det indeholder det flotte showroom for bilhusets franske luksusbrand DS Automobiles. Et eksklusivt bilmærke, Poul Munk forhandler ved siden af de øvrige bilmærker Opel, Citroën og Peugeot.

For at overholde energirammen på den nye bygning havde man hos Poul Munk besluttet at der på den nye bygning skulle installeres et solcelleanlæg på taget, men i stedet for at vælge standardløsningen valgte de at investere i et større anlæg dels for at bidrage til den grønne omstilling og dels fordi de jf. indehaver Jesper Elstrøm har en kraftig formodning om at det vil være en god investering. 

Poul Munk bilhus kan konstatere el- og hybridbilerne tegner sig for en stadig større andel af det samlede bilsalg, og derfor vil behovet for ladestandere vokse tilsvarende, og dermed er det endnu mere indlysende at investere i solceller til at stå for opladningen af el-bilerne. Derudover bidrager solcelleanlægget med strøm til både karosseriværkstedet samt klargøringscenteret. 

Læs mere om hele casen ”Fremtidens bilhus ”tanker” med sol”