Odder Gymnasium

Solceller på Odder Gymnasium

Odder Gymnasium har investeret i en solcelleløsning leveret af Phønix Tag Energi.

Iflg. Jesper Pedersen, administrativ leder af Odder Gymnasium valgte de bl.a. at få opsat solceller pga. de gerne vil være med til at gå forrest i kampen for klimaet. Jesper Pedersen fortæller: ”Som gymnasium har vi et forholdsvis stort energiforbrug i dagtimerne og derfor giver solceller rigtig god mening. I løbet af de sidste 6 år har Odder Gymnasium fået opsat ventilationsanlæg på hele gymnasiet og selvom sådan et anlæg giver et godt indeklima, så koster det en del energi at holde kørende og det hjælper solcellerne med.

Gymnasiet arbejder også på at finde muligheder for at kunne anvende solcelleløsningen i undervisningen, men allerede nu bliver gymnasiets samlede forbrug samt solcellernes produktion vist grafisk på en storskærm i fællesområdet. Jesper Petersen tilføjer: ”Derudover har vi modtaget en solcelle som bruges til forsøg i undervisningen og på fællessamlinger hvor fysiklærere måler på solcellen og laver forskellige beregninger. Gymnasiet oplever også stor interesse fra eleverne, der er meget interesserede i solcellerne fordi man gerne vil gøre noget for miljøet.

Årsagen til at man valgte en løsning fra Phønix Tag Energi ifølge Jesper Pedersen, at den var fleksibel og kunne tilpasses vores behov. Han fortsætter ”Vi kunne derudover godt lide at der ikke skulle opstilles store stativer på vores tage som består af tagpap, men at solcellerne blev opsat skånsomt på tagene. Dertil kommer at vi kan eftermontere batteripakker så strømmen kan lagres. Da teknologien ikke er så langt fremme på det punkt endnu, har vi valgt at vente til et eventuelt andet solcelleprojekt”.
 

Anlægget består af:
200 stk. Risen 280wp Silver frame paneler med en samlet effekt på 56Kwp.
2 stk. Fronius Symo 20Kw invertere. 
Løsningen er inkl. dataovervågning på produktion og forbrug

Den estimerede produktion er 50.000kwh, og den årlige Co2 besparelse er estimeret til 11.5 Tons/år

Solcelleanlægget er monteret med vores patenterede PWP klæbesystem.
 

Solceller på Odder Gymnasium
Solceller på Odder Gymnasium