Klimatorium

Klimatorium

Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, der ligger ved Lemvig er et flot bygningsværk, som er tegnet af det internationalt anerkendt arkitektfirma 3XN og kåret til årets Erhvervsbyggeri i 2020.


Den markante og stilfulde bygning er opført med vægt på to vigtige faktorer. Iflg. Lars Holmegaard (direktør for Klimatorium) var der to vigtige faktorer, nemlig et fastlagt budget på 47 mio. kr. samt at der skulle indgå så meget klimaneutralitet som muligt i bygningen, men på en måde, hvor de tekniske elementer ikke blev en forstyrrende faktor i det daglige arbejde. 

Her kommer løsningen fra Phønix Tag Energi ind i billedet med den patenterede PWP løsning ind i billedet. For det var en af grundene til at Phønix Tag Energi blev valgt, da løsningen med panelerne placeret plant med taget netop sørger for at anlægget ikke er synligt, når man betragter bygningen nede fra jorden. Modsat et mere traditionelt anlæg med skråtstillede paneler. Dvs. solcelleanlægget skæmmer ikke den ikoniske bygnings samlede udtryk. 

Taget på Klimatorium er udført med en to-lags SBS løsning fra Phønix Tag Materialer og udført at Phønix Tag Århus A/S. Også valget af tagpap med dokumenteret lang levetid passer i særdeleshed godt med de øvrige valg i bygningen i forhold til de øvrige valg af byggematerialer i bygningen.
Læs mere om det ikoniske byggeri og om Klimatorium i den spændende artikel, som også fortæller om, hvordan byggeriet har været omtalt i det internationalt anerkendte designmagasin ”Wallpaper Magazine”
Artiklen finder du her
 

Klimatorium
Klimatorium
Klimatorium
Klimatorium
Klimatorium
Klimatorium